Events
     Print

Vårt fadderbarn Valerija

 

God Jul från Ukrania

Lera har blivit en glad skolflicka. De har skolavslutningen den 26 december. Här i Ukraina barnen får gåvor från ST. Nikolaus den 19 december, sedan 31 december av "Farbror Frost." Ukrainska julafton är den 6 december, juldagar är den 7 och den 8nde december. Från Haver vi vill tacka er alla som har tagit Valeria som sitt fadderbarn Ert hjälp är ovärderligt. Ett stort tack.

Boas och Mirjam Adolphi


Valeria (Lera) önskar er God jul och Gott Nytt År
Jag har varit duktig i skolan. Jag älskar matematik och engelska.

 

Mamma Sveta och pappa Maxim:
Ett stor tack för att ni bryr er om oss. Tack vare er, Valeria har fått komma till en bra skola. Vi har kunnat ge henne det allra nödvändigaste som inte skulle kunna varit möjligt utan er. Vi har kunnat köpa för Valeria kläder inför skolstarten och nu till vintern vinterkläder och skor.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI FRÅN UKRAINA
 

2011

Valerija har en dröm, hon vill åka på en båttur på Dnjepr när hon fyller 7 år, den 15:e augusti. Det är klart att det blir också en födelsedagstårta. Den skall vara med bananer, för att det har hon önskat sig.


Vi vill verkligen tacka er på Guldman, ni har räddat lilla Valerija. Det är kanske dags att tänka lite bakåt och betrakta vad ni och vi har varit med om. Ni på Guldman tog ett beslut, att istället för att ge jul gåvor till klienter, blev det ett fadderbarn, som ni följt under åren. Vilken fantastisk och omsorgsful tanke!
 

Tänk att det är sju år sedan föddes Valerija till denna jord. Mamman var då ett gatubarn. Hon ville inte göra abort utan beslöt att hålla barnet, även att hon inte hade ens någonstans att bo. Mamma har inte gått i skolan, inte en ända dag. De bodde på sjukhus först ett helt år, för mamma Sveta hade tuberkulos. Tillsammans kämpade vi för lägenhet. Till slut fick vi en tvårumslägenhet från staten, helt gratis, för att Sveta är föräldralös och dessutom har hon haft tuberkulös. Sveta gifte sig och Valerija fick en pappa. Familjen lever lyckligt familje liv och tack vare den hjälpen de får från Guldman klarar de sig i det allra nödvändigaste i livet.
 

Jag har blivit stor, säger Valerija. Några av mina skolkläder är redan färdiga till hösten. Jag har lärt mig bokstäverna, och kan räkna till trettionio. Jag skall börja i skolan snart. Jag är så stor nu att mamma tillåter mig att gå själv ut på gården att leka. Jag har mina bästisar som heter Nastja och Sofia som jag leker med. Pojkarna leker jag inte med.
 

Mamma Sveta hälsar: Jag vill tacka för all den hjälp som vi under åren har fått. Hela familjen tackar. Jag vet inte hur vi skulle kunna klara oss utan er hjälp.
 

Allra bästa hälsningar

Valerija, Sveta och Maxim
 
  

2009

Updatering !

Mamma Sveta hälsar och tackar er alla som är med och hjälper Valerija. Tänk vad fort tiden går. Det var inte så länge sedan som Sveta fick sin Valerija ved 15 års ålder. Nu har Valerija hunnit bli 5 år. Hon går i ett dagis i Kiev och förbereder sig för skolan. I Ukraina börjar man i skolan vid 6 års åldern.

 

Just nu är karantän pga. svininfluenssan i Ukraina och alla skolor och dagisar är stängda i 3 veckor. Valerija åker tillsamman med Sveta till Vännernas hus i Piski, där Sveta arbetar.

 

Valerija är glad och pigg tjej som har lätt att få kontakt med andra barn.

 

Ännu en gång ett stort tack till alla. Tack vare ert stöd har Valerija fått ett liv värt att leva.

 

 

 

  

2008

Vi har goda nyheter!

Valerijas mamma Sveta har gift sig den 28.12.2007.

 

Valerija mår bra. Hon bor tillsammans med mamma och pappa i ett hus precis mittemot där Vännernas hus är. Maksim har blivit en riktig pappa till Valerija.

 

Valerija är kär i Jura, som också är tre år gammal. Vi ser dem gå hand i hand varje dag, Valerija hjälper lila Jura i allt.

 

Mamma Sveta klarade sig från TBC, och hon är nu helt frisk. Däremot Valerija har fått ny behandling pga att hennes prover inte är riktigt bra.

 

 

 

 

2007

Sveta och Valerija har flyttat till en lägenhet i Kiev. Valerija har fyllt två år. Hon är väldigt snabb och försöker prata mycket. En pigg och frisk liten tjej som är nyfiken på allt. Valerija är som en blomma som skjuter nya skott och suger in all kärlek hon får från vänner och andra barn.
 

Hon är en vetgirig liten flicka. Mycket är nytt för henne, eftersom hon har varit ett helt år på sjukhus. Valerija har fått många nya vänner. Dessa träffade hon i ”Vännernas hus”, som ligger i Piskis, där hon tillbringade tiden innan lägenheten hon flyttat till blev klar.


 

2005

Info från Ukraina och Valerija

Valerija är fortfarande på sjukhuset tillsammans med sin Sveta mamma. De båda har klarat sig, men fortfarande måste de stanna på sjukhuset ca 7-8 månader till. Det är en tuff tid för dem båda.

 

Valerija är på bebis avdelningen,men får nu träffa mamman. Så fort Svetas provsvar på odlingen kommer (ca 2 månader till), då skall de far bo I samma rum.

 

Valerija springer för fullt, och försöker också tala.

 

Tack för alla faddrar, varannan dag besöker vår Kiev team dem, och tar med sig frukter, grönsaker, juice, vitaminer, shampoo, tvål och annat nödvändigt. Utan er hjälp skulle vi inte klarat detta.

 

 

Lite info från Ukraina och ert vänbarn (fadderbarn) Valerija.

För ungefär en månad sedan var Valerija och hennes mamma Sveta tillsammans med andra barn på läger på Krim vid Svarta havet under tre veckor. Många härliga dagar med mycket sol och bad!

 

Där fanns också tillgång till sjukvård och läkare så det beslutades att barnen skulle få göra en hälokontroll. Det visade sig att Sveta hade dåliga blodvärden så man ville röntga hennes lungor också. Det gav beskedet att Sveta hade tuberkulos...

 

Lite senare, åter från lägret och efter vidare undersökningar har Sveta fått diagnosen "öppen tuberkulos", dvs en mycket smittsam och allvarlig form av tuberkulos.

 

Lilla Valerija har också testats, hon är inte sjuk, men infekterad vilket innebär att hon är extra mottaglig. Samt att hon efter vistelsen vid havet fått lunginflammation.

 

Nu är de båda på ett sjukhus speciellt för tbc-sjuka i Kiev. Ett sjukhus som ligger i utkanten av Kiev i ett trivsamt område med skog och bättre luft. De måste tyvärr vara separerade från varandra så länge Sveta fortfarande är smittsam.

 

Sveta behandlas med antibiotika, fyra st olika till en början. Behandlingen är lång och de kommer att vara på sjukhuset under en lång tid, några månader, exakt vet man inte i nuläget.

 

Valerija är bättre och Ljuba som tillsammans med Nadja från vårt team turas om att gå dit med mat varje dag, berättar att hon tas väl om hand av personalen där och att hon tycks må väl! Hon kan se mamma Sveta genom en glasruta.

 

Igår 29.09 fick vi besked att Sveta har klarat sig över krisen, och om några veckor kan Valerija och Sveta bo i samma rum.

 

Tack för er gåva, just nu har den förmodligen hjälpt till att rädda Valerijas liv!

 

 

Vårt fadderbarn Valerija mår jättebra likså mamman Sveta

Vi har glada nyheter: Sveta har fått sitt pass. Det låter ganska konstigt för svenska öron men i Ukraina är sådana saker inte helt sjävklara.

 

Sveta har också fått status som föräldralöst barn, och därför är hon just nu placerad i statens bostadskö. Om två år när hon blir 18 år kan hon få en egen lägenhet. Det här är väldigt stora framsteg.

 

Tack vare hjälpen som vi får till Valerija, kan Sveta behålla sitt barn, och inte ge den bort till barnhemmet. Vi glädjs allihopa.

 

 

  

2004

Guldmann AB har tagit sig an ett fadderbarn vid namn Valerija. Guldmann beslöt att ge årets julklapp till Valerija och här är de första bilderna vi kan visa Er.

 

Valerija är född den 15/9-04. Hennes mamma, Sveta, är 15 år och föräldralös. Valerija har svår allergi. Hon bor i byn Piski i Ukraina. För er som är intresserade kommer vi lägga in info hur det går för Valerija löpande när vi har får veta mer.

 

Valerija och hennes mamma Sveta. 

Nyheter

Se alla nyheter

   
Kontakt

Guldmann AB
Smålandsgatan 4
441 57 Alingsås

Tel.: +46 0322-55290
Fax: +46 0322-55320
info@guldmann.se

 Youtube
 LinkedIn